About

 

3 Jaar geleden startte Benny Blasé als een markant heren overhemden merk, zowat het enigste fair fashion Rock & Roll label in Vlaanderen waarin we onze visie in het makerschap doortrekken: werken met materialen die we tijdens onze zoektochten tegenkomen, materialen hergebruiken, ambachtelijk werk en ontwerp in eigen atelier in Gent. We deden tot nu toe voornamelijk maatwerk maar brachten toch vorig jaar een collectie bestaande uit unieke shirts vervaardigd uit authentieke vintage stoffen.  Benny Blasé is Gents. We ontwerpen en werken ambachtelijk in eigen atelier! Benny Blasé is zo stilaan aan het uitgroeien tot een totaal concept, ontstaan uit een samensmelting van beeldende kunsten, mode en muziek . 2 levens van individuele makers en de daarbij horende ervaringen ontmoeten en ondersteunen elkaar hierin. Het is een boeiende wisselwerking tussen beide werelden.

We werken steeds low budget en brengen jaarlijks aan de hand van de middelen die we hebben, een nieuwe Benny Blasé collectie uit, met als eindfase een totaalspektakel.

2 Makers, united forces! Omdat we beiden uitgaan van materialen en stoffen die onderweg ons pad kruisen, ontstond zo vorige jaar in 2017 als beginfase de collectie ‘Benny Afriek’, een unieke collectie opgebouwd met en rond Vlisco stoffen en andere typische Afrikaanse blockprints. 15 zeldzame stuks, ontworpen en handgemaakt in eigen atelier. En nu gaan we nog een stukje verder: we gaan op zoek naar verschillende uitwerkingen en geven vorm aan de essentie van deze collectie: Mode als beeldende kunst en beeldende kunst als mode: waar deze grens wordt bepaald of juist verdwijnt. Dit is het eerste Benny Blasé project: 'Benny Afriek'.

Daarnaast verzorgen we nog steeds Maatwerk. Alle patronen worden in ons atelier bijgehouden. De stof wordt door de klant gekozen en wij maken dan een uniek overhemd op maat.

OOK heropent Benny bijzondere reiservaringen en een prachtige verzameling trofeeën! Ondertussen is het reeds meer dan 10 jaar geleden dat  merkwaardige en authentieke pins uit het voormalige Joegoslavië tijdens persoonlijke trips bij de locals werden verzameld in Servië & Kroatië. 

Ze zijn nu herwerkt tot de meest originele Benny manchetknopen: Benny Manchetti. Elk unieke paren voor een superieur comfort en een nieuw niveau van uniciteit!
Te koop bij Lost in Pablos - Gent

 

Zie facebook voor aanvullende info!

  

Word vriend van Benny op facebook en blijf zo op de hoogte van de laatste nieuwtjes!