About

Het Gentse Benny Blasé is 8 jaar geleden ontstaan als reactie op de onverzadigbare Fast Fashion en is zowat het enigste Fair Fashion Herenhemden Rock & Roll label in Vlaanderen. We maken het verschil door materialen te recycleren en te upcyclen (herinterpreteren). Door het gebruik van materiaal dat al in de maatschappij aanwezig is beperken we drastisch de impact op het milieu, iets wat hard nodig is en dit niet alleen in de modesector. We werken kleinschalig in eigen atelier en linken tegenwoordig een jaarlijks project/onderzoek aan een uitzonderlijke collectie herenhemden: een eindfase van ieder project.
Benny Blasé is een totaalconcept: het samensmelten van beeldende kunsten, mode, performance en muziek. We bestaan uit verscheidene wisselende krachten met allen een academische achtergrond. Uit het kruisen van onze ervaringen groeit FAIR PASHION: mode als beeldende kunst en beeldende kunst als mode.

Benny Blasé is niet alleen FAIR PASHION maar is ook ons alter ego: een fictief personage waar we ons als maker op projecteren. Waar verdwijnt de grens tussen mode en kunst? Dit is waar we rond werken. We zoeken, verzamelen, laten ons inspireren door elkaar en door landschappen, ontmoetingen, indrukken. Benny Blasé is dus een ijkpunt, een uitvalbasis en inspiratiebron, met jaarlijks een nieuw project met als eindproduct een exclusieve collectie herenhemden (gekoppeld aan dit project). Elke shirt is dus een essentieel onderdeel uit een kunstproject.

facebook.com/bennyblase

instagram: benny_blase