Benny Holiday - collectie 2019 - het parcours!

30/11/2018

'Benny Holiday' is de exclusieve collectie waaraan we momenteel werken. Vertrekkend vanuit vintage souvenir sjaals die we tijdens reizen verzamelden, ontwerpen we een nieuwe collectie die via verschillende media uitgewerkt wordt.

Het project wordt zoals bij Benny Afriek, de collectie van zomer 2018, veelzijdig: twee/driedimensionaal, alsook muzikaal. Door het parcours onderweg al open te stellen voor publiek (zie Instagram - Facebook - Website) worden alle fases even belangrijk als de uiteindelijke collectie, waardoor de exclusieve hemden ook een draagbaar kunstobject worden, want ze zijn een stukje van het gehele kunstproject.

                                  BENNY HOLIDAY: onderzoek, experiment en documenteren!
We upcycleden Europese vlaggen en maakten uit dit materiaal 2 onderzoekerspakken: de ‘European Flagsuits’, die we tijdens het onderzoekproces voor Benny Holiday telkens dragen. Het symboliseert niet alleen een ‘kiel’, een werkmans tenue, maar staat ook voor een open Europa, grenzeloos.

                                  Naai op de lijn en knip met kleine naad uit!

De wereldwijde collectie vintage souvenirsjaals die we verzamelden zijn de essentie van Benny Holiday en het kloppend hart van deze collectie voor 2019. Na het onderzoek en de ontwerpfase is het nu tijd voor het ambachtelijk naaien in eigen atelier.
De collectie 'Benny Holiday' zal exclusief en 1/1 te koop zijn vanaf Mei 2019.

Wij kijken er naar uit!

Veel groeten.