Benny Wilderman (najaar 2022)

01/07/2022

In 2010-2011 doorkruiste de Franse fotograaf Charles Fréger Europa. Uit 20 landen bracht hij beelden mee van personages die, eeuwenoude lokale tradities in ere houdend, heidense rituelen uitvoeren, bijvoorbeeld n.a.v. het wisselen van de seizoenen, en waarbij ze de strijd tussen mens en natuur uitbeelden of de vruchtbaarheid bezingen. Frégers tocht resulteerde in 2012 in Wilder Mann, een fotoboek. In  2013 bracht hij er  in het FOMU, fotomuseum in Antwerpen een tentoonstelling over.

Benny Blasé is FAIR PASHION: mode als beeldende kunsten en beeldende kunsten als mode, rock & roll en shirts.Benny Blasé is het alter égo van een klein kunstencollectief en één fictief personage waar we ons als maker op projecteren. Waar verdwijnt de grens tussen mode en kunst? Dit is waar we rond werken. 

Onder de naam Benny Wilderman stelt Benny Blasé eind 2022 een nieuw project voor dat de relatie tussen natuur en mens in vraag stelt. Op uitnodiging sluiten drie makers aan om dit verder vorm te geven. Als eindfase presenteren we een unieke Benny Wilderman-collectie tijdens een tentoonstelling/performance.

Ni Dieu, ni Maître. Rock & roll & heidense rituelen.

Het wordt bestiaal want Benny wil het wild.